10.12.2016

Helse : Spis mer karbohydrat og spis mindre proteinholdig mat....

Protein og karbohydrat holdig mat.




Chicken skewers and brown rice: perfectly balanced high carbohydrate and high protein meal. Photo Credit Lew Robertson/Brand X Pictures/Getty Images


High-carbohydrate and protein meals may be important for labor workers, bodybuilders, fitness enthusiasts and endurance athletes. High-carbohydrate and protein meals provide a balance of nutrients than improves energy levels and stamina throughout the day. A high-carbohydrate and protein meal is appropriate for helping the body recover after a long hard day of work 
For mye eller for lite er ikke bra. Så det gjelder å finne en viss balanse, samme regel gjelder alt her i livet. Her, for mye proteiner og for lite karbohydrater er ikke bra. Da oppstår det ubalanse. Dersom du ønsker å leve lengre, må du spise mer karbohydrater, og mindre proteiner, dette, ifølge ny forskning.

Som aktiv person jeg er, som bruker energi hele dagen på jobb og hjemme, og for å  trives (ikke minst), trenger jeg å ha nesten 50-50, altså nesten like mye fra de to mat gruppene. 50% proteiner og 50% karbohydrater. Da fungerer jeg veldig bra (Fysisk og psykisk!). Er du mindre aktiv om dagen
da er det heller ikke nødvendig med å spise så mye. Man spiser det man trenger, 
er ikke det man 
sier?

Å ha et bevisst forhold til mat, viser seg å være nyttig og man bør være litt kritisk i matveien.
Det er to kategorier mht. karbohydrater.

Det er de nyttige og de unyttige ( mener ernæringsmessig verdifulle eller ikke  ernæringsmessig verdifulle)

De nyttige karbohydrater – finnes i frukt og grønnsaker og «de komplekse karbohydratene i nøtter, korn og belgfrukter. Disse tar tid for kroppen å omdanne til sukker. Og de inneholder en rekke vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter samt viktige næringstoffer,
De unyttige karbohydrater – finnes i sukker, i stivelsesholdig mat som poteter, pasta og matslag med fint mel i. Disse er ikke så ernæringsmessig verdifulle for kroppen danner disse rask opp til sukker slik at vi føler oss oppkvikket, men energinivå synker rask ned igjen.

Det anbefales at karbohydrater bør utgjøre minst halvparten av vår daglige kalori-inntak,.
Finn ut hva som er best for deg...i forhold til ditt energibehov, trivsel og helse generellt.
Min favoritt utsagn: Alt henger sammen! (Også mht. helse, ubalanse, sykdom og maten vi spiser !)


Les /Read more:  http://illvit.no/mennesket/kroppen/masse-karbohydrater-far-deg-til-a-leve-lenger?
Andre kilder : Velværeboken. Håndbok i egen pleie -Gyldendal
.

No comments:

Post a Comment